Corona Virus : melding KBDB

Hallo allemaal,

een mededeling van de KBDB MET goed nieuws! Vanaf 18 mei mogen er gezamenlijke leervluchten, geen wedstrijden, worden ingericht en uitsluitend in België en dit onder alle strikte maatregelen.
De KBDB gaat onmiddellijk in onderhandeling om ook leervluchten te mogen inrichten vanuit Frankrijk en staan daarmee in rechtstreeks contact met minister De Crem.
op gebied van vluchtprogramma moeten nog besprekingen gevoerd worden met het crisiscomite van de KBDB en de vervoerders en dit gebeurt op 18/5.

hierbij de mail van de KBDB :

een van onze vorige mededelingen begonnen we met : stap voor stap komen we dichterbij…

ondertussen werden al veel stappen ondernomen teneinde het sportseizoen 2020 op gang te brengen. Het was een moeilijk proces,maar eveneens een uitdaging met vele slapeloze nachten.

EN………..

vanavond om 19.30 viel volgende e-mail in mijn mailbox :

geachte Heer Bodengien,
De Federale Crisiscel is vandaag samengekomen. Het volgende zal bijkomend vanaf 18 mei worden toegelaten. De website van de FOD Volksgezondheid zal nog hiertoe worden aangepast (https://www.info-coronavirus.be/nl/faq.):

“is duivensport toegestaan?

ja, in het kader van het welzijn van dieren, niet in wedstrijdverband en trainingen zijn enkel toegestaan binnen België, mits social distancing tussen de eigenaars. Wedstrijden met dieren (waaronder duiven) blijven dus verboden. Men ziet dat als evenementen en samenkomst van mensen, hetgeen verboden is. Men wil hier dan ook geen uitzondering voor toestaan voor wat betreft duivenwedstrijden. Jullie vraag zal hoe dan ook door ons verder onder de aandacht gebracht worden van de Federale Crisiscel.
met vriendelijke groeten,
Kabinet Vlaams viceminister – president Ben Weyts

wat betekent dit?

we zijn weer een stapje verder nl. vanaf 18/05/2020 mogen gezamenlijke leervluchten (dus GEEN wedvluchten) worden ingericht en UITSLUITEND in BELGIE en dit uiteraard onder STRIKTE voorwaarden en mits respect van het vademecum, het draaiboek waaran de liefhebbers en de verenigingen zich dienen te houden EN hetgeen bijgevoegd wordt gepubliceerd.

we gaan onmiddellijk in onderhandeling om ook leervluchten te mogen inrichten vanuit Frankrijk. voor de verdere afhandeling staan we steeds rechtstreeks in contact met Minister De Crem, Minister van Binnenlandse Zaken en hoofd van de Nationale Crisiscel.

Qua vluchtprogramma dienen nog besprekingen te worden gevoerd met het crisiscomite “Covid-19” van de KBDB en hierop aansluitend met de vervoerders. Dit overleg zal aanstaande maandag 18/05/2020 plaatsvinden.

wij communiceren hierover zo vlug als mogelijk .

wij wensen van deze gelegenheid gebruik te maken om al onze liefhebbers, de besturen van de verenigingen, de personen die hebben bijgedragen tot het bekomen van een positieve afhandeling van dit moeilijke dossier,…. enfin, IEDEREEN, die de uitgevaardigde maatregelen stipt hebben opgevolgd, BEDANKEN want zonder al deze inspanningen van EENIEDER hadden wij nooit dit resultaat kunnen bereiken. Zoals meermaals gezegd : “TOUS ENSEMBLE”.

We dtingen nogmaals aan om de door de overheid uitgevaardigde veiligheidsmaatregelen in de strijd tegen “covid-19” strikt op te volgen.

Voor de leden van de NRBB
de nationale voorzitter,
Pascal Bodengien.

wij bedanken van ons uit ook de KBDB voor zijn harde werk en onderhandelingen met de bevoegde ministers en crisiscel!

wanneer we meer info hebben komt dit zoal gewoonlijk op onze site!

bij vragen stel ze gerust!

met vriendelijke groeten,

Het bestuur

volg en like ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *