Ophokplicht : Mededeling KBDB ter attentie van de liefhebbers aangaande de ophokplicht.

Hallo allemaal,

Onze duiven zitten nog steeds allemaal op het hok want ze mogen niet uitvliegen wegens ophokplicht voor de vogelgriep. De KBDB heeft een gesprek gehad met het FAVV en ze hebben een stappenplan uitgewerkt voor het welzijn van de duiven.

Lees het bericht van voorzitter Pascal Bodengien op de website van de KBDB :

Zoals gisteren medegedeeld naar aanleiding van ons onderhoud van het FAVV, werden er versoepelingen op de ophokplicht bekomen. Er werd een stappenplan uitgewerkt in functie van de belangrijkheid en de hoogdringendheid voor wat betreft het welzijn van onze duifjes.

Vanaf wanneer?

  • vanaf 01/02/2021 : mogen de JONGE DUIVEN worden uitgelaten
  • vanaf medio februari is het de beurt aan onze JAARSE en OUDE DUIVEN
  • Vanaf 01/03/2021 kunnen de duiven worden opgeleerd op korte afstand.

Deze maatregelen werden genomen op voorwaarde evenwel dat de problematiek qua vogelgriepuitbraken stabiel blijft. Voor het opleren van de duiven diet eveneens rekening te worden gehouden met de evolutie van de covid – 19 pandemie en dit vooral met de problematiek van de “essentiële verplaatsingen”.

Gelieve eveneens te noteren dat het FAVV er op heeft gedrukt dat deze uitzondering (opheffing van de ophokplicht) ENKEL en UITSLUITEND geldt voor de reisduiven maar NIET voor het ander pluimvee in het bezit van onze liefhebbers, hetgeen correct dient afgeschermd te worden en te blijven volgens de voorwaarden gesteld door het FAVV (zie website van het FAVV). Wij verzoeken onze liefhebbers dan ook met aandrang de door het FAVV gestelde voorwaarden strikt te respecteren.

wij, als KBDB, zullen op de strikte naleving van deze maatregelen toezien!

het is in het belang van eenieder!

op naar een schitterend sportseizoen

met vriendelijke groeten,

Pascal Bodengien

Hopelijk is het duidelijk voor iedereen. vanaf 1 februari mag je de jonge duiven uitlagen, vanaf ongeveer 15 februari de oude en jaarse en vanaf 1 maart korte opleervluchten.

met vriendelijke groeten,

het bestuur

volg en like ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *