Mededeling van de KBDB : schrapping jonge duiven voor Bourges en alle kleine halve fond wedvluchten voor het weekend van 08-09 augustus

hallo allemaal,

De KBDB heeft een mededeling op hun website geplaatst.
Het KMI geeft warme temperaturen dit wil zeggen tot 37 a 38 graden voor volgend weekend. Daarmee is dan ook de categorie van jonge duiven voor de nationale wedstrijd van Bourges en de organisatie van alle kleine halve – fond wedvluchten met jonge duiven in het weekend van 8 en 9 augustus 2020.

Normaal gezien wat blijft wat de wedvluchten betreft blijft de oorspronkelijke kalender van kracht. Voor Bourges wordt er op 22/8 een nationale wedvlucht georganiseerd voor jonge duiven maar dan mogen er dat weekend geen andere grote halve – fond wedvluchten worden georganiseerd.

Het aantal duiven moet voor dit weekend met 10% verlaagd worden en zoals het vorige warme weekend word er ook gevraagd aan de vervoerders om de lading in hoogte met 1 rij te verminderen en op schaduwrijke plaatsen te stoppen om de duiven drinken te geven.

Hierbij het bericht van de KBDB :

Kennisgeving aan de verenigingen en de duivenliefhebbers.

Gezien de aangekondigde temperaturen voor dit weekend, besloot de KBDB, In overleg met dierenwelzijn en in het belang van iedereen het voglende :

  • Schrapping van de categorie “Jonge Duiven” op de nationale wedstrijd van Bourges van 08/08/2020
  • Schrapping van de organisatie van alle kleine halve- fond wedvluchten met jonge duiven in het weekend van 8 en 9 augustus.

Wat de nationale vluchten betreft, blijft aanvankelijk geplande kalender van kracht.
De KBDB zal op 22/08/2020 een nationale wedvlucht uit Bourges organiseren voor jonge duiven.
Bijgevolg mogen er op ditzelfde weekend geen andere grote halve – fond wedvluchten worden georganiseerd.

we herinneren de verenigingen eraan om voor alle wedstrijden die dit weekend worden georganiseerd, het aantal duiven met 10% te verminderen.

De vervoerders zullen worden gevraagd om hun lading in de hoogte met een rij te verminderen en om ervoor te zorgen dat ze op schaduwrijke plaatsen stoppen om de duiven tijdens de reis herhaaldelijk water te geven.

voor de leden van de NRBB
De Nationale Voorzitter
Pascal Bodengien

Zo zijn jullie ook op de hoogte,

mvg het bestuur

volg en like ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *