Corona Virus : Mededeling KBDB

Hallo Allemaal,

de KBDB heeft een mededeling rondgestuurd.

alles komt er op neer dat in de mail van het Crisis – Centrum voor Covid 19 staat dat het individueel opleren van de duiven mag op 25km van de woonplaats in het kader van het dierenwelzijn. Het is aan te raden een attest mee te nemen om de verplaatsing te verantwoorden.

in de mail van Pascal Bodengien staat dan ook dat je ten allentijde in het bezit moet zijn van uw attest van de KBDB en het attest. (deze gaan in dit bericht staan en op onze pagina formulieren) Er word geen onderscheid gemaakt tussen de categorieën van de duiven dus zowel jaarse als oude als jonge duiven mogen opgeleerd worden maar max 25km van uw woonplaats.

Hier de mail van de KBDB :

Teneinde enerzijds duidelijkheid te verschaffen aan onze liefhebbers en anderzijds om bepaalde mededelingen, gepubliceerd op website (langs Franstalige zijde), tegen te spreken, vindt u hierna de mail dewelke wij mochten ontvangen vanwege de crisiscel van de federale overheid aangaande het individueel opleren en waarin de inhoud van onze mededeling van 27/04/2020 en onze eerdere telefonische contacten met de bevoegde diensten wordt bevestigd :

mail van de Crisis Cel Corona Covid 19 :
Geachte Meneer Bodengien,
alvast bedankt voor uw mail
onze excuses voor het ongemak, het is redelijk druk en we doen ons best om zo snel mogelijk alle mails te beantwoorden.
het individueel opleren van duiven, tot maximum 25km is in het kader van het dierenwelzijn toegelaten.
we raden wel aan een bewijs/attest mee te nemen op die manier kan u steeds uw redenen van verplaatsing verklaren.
hou zeker de updates in het oog zodat u over de juiste informatie beschikt.
Indien u nog vragen heeft gelieve zeker onze site ook te bekijken die steeds nieuwe updates vertoont en het laatste nieuws dat aan de burgers gecommuniceerd wordt : https://www.info-coronavieurs.be/nl

Op onze website zal een attest worden gepubliceerd, hetgeen u dient mee te nemen in het kader van uw verplaatsingen, om individueel duiven op te leren.

U moet ten alle tijden in het bezit van uw lidkaart evenals het attest en de inhoud van huidige mededeling (zie pdf – versie).

Zoals blijkt bovenvermelde e-mail wordt geen onderscheid gemaakt voor wat betreft de categorieën van duiven zodat zowel oude duiven als jaarlingen als jonge duiven mogen worden opgeleerd maar beperkt tot maximum 25 kilometer.

hopelijk zijn alzo alle onduidelijkheden van de baan.

voor de leden van de NRBB
de nationale voorzitten,
Pascal Bodengien

het PDF bestand die we in onze auto moeten hebben als we duiven gaan opleren :

Met vriendelijke groeten

Het bestuur

volg en like ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *