Mededeling KBDB : Reisrooster

Hallo allemaal,

de KBDB heeft een mail doorgestuurd in verband met het reisrooster van het weekend van 6 en 7 juni 2020. Er moet worden rekening gehouden me het feit dat er pas vanaf 8 juni mag gelost worden in Frankrijk, dat de liefhebbers in de grensstreek van België en Frankrijk bijna geen leervluchten hebben gehad. Er moet ook rekening gehouden worden met de beschikbaarheid van de vervoerders en hun personeel en met de werkende liefhebbers in het ledenbestand zodat iedereen gelijke kansen heeft. Daarom is er een lossingsschema gemaakt met inkorvingen op zondag 7 juni en lossing op 8 juni zodat iedereen aan bod komt en er nog geen officiële wedstrijden toegelaten worden, enkel opleervluchten.

Voor ons in Overhespen betekend dit dat wij inkorven vanaf 18u maar er MOET zoals steeds een afspraak gemaakt worden bij Erik op de gekende kanalen. Wij korven in op Momignies, dit voor Oude, Jaarse en Jonge duiven, en op Soissons en dit voor Oude en Jaarse duiven.

Hierbij de mail van de KBDB :

Update “reisrooster” weekend 06-07 juni 2020

rekening houdend met :

 • de officiële mededeling dat we slechts vanaf maandag 8 juni 2020 in Frankrijk mogen lossen
 • de liefhebbers uit de grensstreek BE – FR, die tot op heden quasi geen opleervluchten gehad hebben
 • de beschikbaarheid van de vervoerders en hun personeel
 • werkende liefhebbers binnen ons ledenbestand, gelijke kansen voor iedereen.

hebben we onderstaande lossingsschema met lossingen op maandag 8 juni uitgewerkt zodat iedereen, snelheidsspelers, halve fond – en fondspelers, maximaal aan bod komen en worden er tevens nog geen officiële wedstrijden (*) toegelaten, enkel opleervluchten.

inkorvingen per provincie op zondag 07 juni -Lossing op maandag 08 juni :

 • Vlaams Brabant : Momignies (Oude,Jaarse,Jonge) – Quiévrain (Oude, Jaarse,Jonge) – Soissons (Oude en Jaarse) – Pont-Ste-Maxence (Oude en Jaarse)
 • West Vlaanderen : Arras (Oude, Jaarse en Jonge) – Clermont (Oude en Jaarse)
 • Oost – Vlaanderen : Quievrain (Oude, Jaarse, Jonge) – Arras (Westenlijn, (Oude,Jaarse, Jonge)) – Clermont (Westenlijn (Oude en Jaarse), Niergnies (Oude,Jaarse en Jonge) & Pont-Ste-Maxence (Mid-West (Oude en Jaarse)- Pont-Ste-Maxence (Middenlijn (Oude en Jaarse))
 • Limburg : Soissons (Oude en Jaarse)
 • Antwerpen : Momignies (Oude, Jaarse en Jonge) – Quievrain ( Oude, Jaarse en Jonge) – Soissons (Oude en Jaarse) – Pont-Ste-Maxence (Oude en Jaarse)
 • Hainaut : Soissons (Charleroi Est – Centre Charleroi (Oude Jaarse Jonge)) – St. Soupplets (Centre Charleroi (Oude en Jaarse)), Niergnies (Oude, Jaarse en Jonge) & Pont-Ste-Maxence (Ligne du Centre (Oude en Jaarse))
 • Brabant Walllon : Momignies (Oude Jaarse en Jonge) – Soissons (Oude en Jaarse)
 • Liège/Namur/Luxembourg: Trélou (Namur-Sud (Oude,Jaarse,Jonge)) – Dizy-Le-Gros (Namur Nord, Liège, Association du Condroz (Oude en Jaarse) – St. Dizier (Luxembourg (Oude, Jaarse en Jonge))

Nota : Wegens onbeschikbaarheid van de FR-lossingsverantwoordelijke te Noyon wordt deze lossingsplaats uitzonderlijk vervangen door Pont-Ste-Maxence (zelfde vluchtlijn +/- 40km verder)

Inkorving opleervlucht Limburg Mettet en Les Isnes (Oude,Jaarse en Jonge) op zaterdag 06 juni, lossing op zondag 07 juni!

In een volgende mededeling zult u meer info aantreffen aangaande de vluchten van woensdag 10/06/2020 en het weekend van 13 & 14/06/2020. Het doel is om zo snel mogelijk aan te sluiten bij het initieel geplande reisrooster en, indien mogelijk, de deelname aan de eerste nationale wedvlucht vanuit Bourges op 27/06 (?) in overweging te nemen met voldoende voorbereidde duiven.

(*) KBDB kan zich niet veroorloven de verleende officiële toelating voor het inrichten van wedvluchten vanaf 08/06/2020 verkeerdelijk te interpreteren. Wij betreuren dit, maar wij worden geconfronteerd met personen die iedere mogelijke misstap van de KBDB zullen aanwenden om juridische stappen te ondernemen tegen uw federatie. Gevolg : eerste officiële wedstrijden vanaf het weekend van 13-14 juni 2020.

We wenden u veel succes toe!

Voor de leden van de NRBB
De nationale Voorzitter
Pascal Bodengien

Ook wij wensen iedereen in gans België succes toe met deze vlucht en de volgende vluchten!

mvg,

Het bestuur

volg en like ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *