Corona Virus : Mededeling KBDB

beste leden,

hieronder een mail van van de nationale voorzitter en de leden van de nationale raad van beheer en bestuur van de KBDB. Het gaat er vooral over dat het ook voor de duivenliefhebbers moeilijk is in deze Corona – periode en de voorzitter bedankt iedereen om de opgelegde maatregelen en instructies strikt op te volgen. Vragen in verband met verdwaalde duiven en aangekondigde bonnen gaan ze stellen aan de desbetreffende instanties. Ze zijn bezig om een plan qua vluchtprogramma uit te werken. Van zodra ze mogen gaan ze er voor zorgen dat er tijdens de week leervluchten kunnen worden ingericht mits goedkeuring van de vervoerders.
Bij zowat alle vluchten kunnen er verschuivingen voorkomen en de nationale en internationale vluchten kan het seizoen eventueel later worden afgesloten mits toestemming van de bevoegde instanties.
de KBDB gaat zodra er meer nieuws is dit ook communiceren op hun website en ook wij volgen dit nieuws natuurlijk op en dit komt op onze website terecht.

Dit is de mail van de KBDB :

Beste leden,

Eerst en vooral willen we jullie bedanken om de door de opgelegde richtlijnen en instructies strikt op te volgen.

We beseffen ten volle dat het ook voor de duivenliefhebber niet evident is in deze moeilijke periode maar momenteel moet er prioriteit gegeven worden aan onze gezondheid.

Op de media worden we er herhaaldelijk attent op gemaakt dat enkel noodzakelijke en hoognodige verplaatsingen worden toegelaten.

We kregen ontzettend veel vragen over het ophalen van een verdwaalde duif of een aangekochte bon. We leggen de bevoegde instanties de vragen voor en vragen hen om een antwoord.

Hoelang deze toestand nog gaat aanhouden weet niet mand, maar we zijn actueel bezig om een plan qua vluchtprogramma uit te werken.

Van zodra er groen licht gegeven word, zullen we er voor zorgen dat er tijdens de week leervluchten kunnen worden ingericht en dit uiteraard met goedkeuring van de vervoerders.

We raden jullie aan om rekening te houden met het verschuiven van vluchten. Dit zowel op de snelheid, de kleine halve – fond als ook de nationale en internationale kalender (oude & jaarlingen) waar eventueel het seizoen later zal worden afgesloten. Dit uiteraard enkel als er toestemming word bekomen van alle bevoegde diensten.

Verder wachten we af van welke eventuele maatregelen en versoepelingen er zullen komen.

Van zodra er meer nieuws is, zullen we via onze site communiceren.

Bedankt voor jullie geduld en begrip.

namens de leden van de nationale raad van beheer en bestuur,
de nationale voorzitter,
Pascal Bodengien.

Mvg

Het Bestuur

volg en like ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *