Corona : De Warmste Week en #zorgvoorlicht voor iedereen die het moeilijk heeft

Hallo allemaal,

Het is een zeer zware periode. Na een volledige lockdown hebben we nu een verstrengde lockdown. Nu het gegeven is hetzelfde… niet essentieel winkels en contactberoepen moeten sluiten, thuiswerken word verplicht enzo voort. Het word moeilijker en moeilijker voor de verzorgende en verpleging en dokters in de ziekenhuizen en verpleegtehuizen. Maar ook winkeliers hebben het moeilijk. Het wordt zwaar voor iedereen. Maar ook hier moeten we weer door… Mensen zijn bang, maar dat is niet iedereen want er zijn nog steeds mensen die zich niet aan de regels houden van de regering waardoor we toch weer in die lockdown moeten.

We willen dan ook nog even de oproep doen om mekaar te helpen en te steunen. Mekaar niet te knuffelen maar toch elkaar toch niet los te laten. Vraag hoe het gaat aan je familie, vraag hoe het gaat met je vrienden, maar vraag dit ook aan de oudere mensen in je omgeving. Laat hen niet alleen. Blijf in je kot, maar praat ook af en toe met hen. Zij gaan dit appreciëren en ze gaan hierdoor zich minder eenzaam voelen. Je kan veel zonder elkaar aan te raken. Draag ook dat mondmasker en ontsmet je handen zoveel en zo vaak als mogelijk. Hou ook afstand als je iemand ziet. Nodig niet meer dan 1 (knuffel) contact uit en als je naar buiten gaat ga dan niet met meer dan 4 wandelen of sporten. Doe wat je moet doen, doe wat je moet doen alstublieft voor iedereen, maar ook voor je zelf!

Bel met elkaar, chat met elkaar, sms met elkaar of doe een videochat! Jij, wij kan/kunnen deze curve doen dalen, kunnen de ziekenhuisopnames terugdringen. We kunnen dit. Als we dit kunnen dan kunnen we in 2021 een mooi nieuw seizoen beginnen om met de duiven te spelen.

Daarom dat we ook de initiatieven willen steunen van Studio Brussel en HLN/VTM. Zij roepen op om een vlammetje/lichtje uit te zetten of op te hangen voor alle mensen in de zorg voor alle mensen in de supermarkten, alle mensen in de frontlijn van deze verschrikkelijke ziekte.

Daarom roepen we op om deze initiatieven te steunen. Het is niet veel werk. Zet een kaarsje/lichtje buiten aan je deur of voor de venster en druk de vlam van De Warmste Week af en doe er iets leuk mee. Hieronder zijn de initiatieven nog eens allemaal uitgelegd.

De Warmste Week :
De warmste week roept om om elkaar te helpen. Het is niet altijd gemakkelijk om de eerste stap te zetten en te tonen dat je er wil zijn voor elkaar. Daarom hebben ze “De Warmste Week”-vlam en hang die voor het raam en of aan de deur. Wees er creatief mee knip, knutsel, kleur, schrijf… Het maakt niet uit hoe maar hang de vlam uit. Maak het verschil met een warme babbel, een klein gebaar en een helpende hand want iedereen kan een klein verschil maken!

De poster vind je hier op de site van de warmste week :
De Warmste Week
of download de poster hier :

De #zorgvoorlicht – actie van HLN en VTM

VTM en HLN doen een warme oproep naar iedereen om een kaarsje, lichtje, lichtjes en nog meer op de vensterbank, op je stoep, voor de venster te zetten en te delen met de #zorgvoorlicht op de sociale media en het te delen via de site van het laatste nieuws!

vind meer uitleg in dit artikel van HLN : #zorgvoorlicht

dus doe een van de 2 of alle 2 en laat de mensen weten die in de frontlijn staan dat je aan hen denkt!

Het bestuur van Vrij en Vooruit Overhespen

volg en like ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *