Bericht KBDB : Inentingen

Beste,

In afwachting tot we de go krijgen om te kunnen starten met het seizoen 2021 heeft de voorzitter Pascal Bodengien een bericht op de site van de KBDB gezet. Dit in verband met de inentingen tegen paramyxovirose. Het reglement is daaromtrent aangepast. De voornaamste wijziging is dat ALLE DUIVEN dus ook de kweekduiven die zich op het hok bevinden verplicht ingeënt dienen te worden. Er word voorrang verleent aan de duiven die deelnemen aan de wedstrijden en minstens 21 dagen zijn ingeënt. In een tweede fase kunnen dan de kweekduiven worden ingeënt maar dan is het minder dringend.

Hierbij het bericht van de nationale voorzitter Pascal Bodengien.

Medeling van de KBDB ter attentie van de liefhebbers aangaande de verplichte inenting van onze reisduiven tegen paramyxovirose.

Zoals iedereen heeft kunnen lezen in de beslissingen van de nationale algemene vergadering van 26/02/2021, werd het regelgement paramyxovirose (in fine van het NSR) aangepast. De voornaamste wijziging bestaat er in dat alle duiven (dus ook kweekduiven), die zich op het hok bevinden, verplichtend dienen ingeënt te worden.

U zult begrijpen dat uiteraard voorrang dient verleend te worde naan de duiven die deelnemen aan de wedvluchten en dewelke minimum 21 dagen, voorafgaand aan de wedvlucht, dienen ingeënt te zijn. In een tweede fase kunnen dan de kweekduiven worden ingeënt maar de deadline is alsdan minder dringend.

met vriendelijke groeten,
De nationale voorzitter,
Pascal Bodengien

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur.

volg en like ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *